Ostoskori

Tuomas Pulkkinen

Titteli: Valmentajanörtti
Vastuualueet: Fysiikka- ja lajivalmennus
Syntymäaika ja -paikka: 8.4.1991, Hämeenlinna

Koulutus:
LitM (liikuntatieteiden maisteri, liikuntabiologia), 2020
VEAT (valmentajan erikoisammattitutkinto), 2018

Valmennusura:
2012- O2-Jyväskylä (seuran valmennuspäällikkö vuodesta 2015)

Pelaajaura:
2003-2016 Steelers, O2-Jyväskylä

 

Lyhyesti Tuomaksesta

Fysiikka- ja lajiharjoittelusta vastaava Valmentajanörttimme Tuomas on ollut todellinen pitkän linjan Sählynörtti jo kauan ennen Floorball Nerds -perheeseen liittymistä. Pitkän, aina pääsarjatasolle ulottuneen pelaajauransa jatkoksi on miehelle ehtinyt kertyä salibandyvalmentajan kokemusta jo kahdeksan vuoden ajan. Valmentajan erikoisammattitutkinnon vuonna 2018 suorittanut Tuomas on viimeiset viisi kautta toiminut yli 1000 jäsenen O2-Jyväskylän valmennuspäällikkönä vuodesta 2015 lähtien.

Tuore Nörtti on myös tämän kevään liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan valmennus- ja testausoppi. Kyseessä onkin harvinaisen jykevällä asiantuntemuksella varustettu salibandyvalmentaja, sillä Tuomaksen ammattitaidossa yhdistyy pitkän lajikokemuksen lisäksi erittäin vankka tieteellinen pohja. Tuomaksen ehdottomana vahvuutena onkin ennen kaikkea kyky yhdistää tehokkaasti niin näyttöön perustuvan tiedon kuin käytännön valmennuskokemuksen tarjoamat eväät.

Salibandyn fyysisten ominaisuuksien ja lajitaitojen kehittämiseen erikoistunut Sählynörtti etsii jatkuvasti entistäkin tehokkaampia tapoja maksimoidakseen valmentamiensa pelaajien kehityksen. Tuomas on myös itse tuottanut salibandytutkimusta, kun pro gradu -tutkielmassaan hän tutki salibandyn pienpeli- ja intervallijuoksuharjoittelun vaikutusta kestävyyssuorituskykyyn.

 

Pikahaastattelu

Millä viidellä adjektiivilla kuvailisit persoonaasi? 

Ahkera, pitkäjänteinen, kärsivällinen, positiivinen ja täsmällinen

Minkä vuoksi jokaisen urheilijan olisi hyvä kiinnittää mahdollisimman tarkkaa huomiota fysiikka- ja lajiharjoittelunsa yksilöllisiin sisältöihin?

Tie oman potentiaalin maksimiin kulkee määrätietoisen harjoittelun kautta. Jokaisella pelaajalla on omat lähtökohdat kehittymiselle, jotka määräytyvät mm. perimän ja aikaisemman harjoittelun perusteella. Henkilökohtaisella harjoitussuunnittelulla pystytään harjoittelu optimoimaan juuri sinun lähtökohtiin ja ympäristöön sopivaksi.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että samanlaisella harjoittelulla ei saada kaikkien osalta samansuuruisia adaptaatioita aikaan. Haluamme oppia kanssasi millaisella harjoittelulla saamme tehokasta kehittymistä aikaan juuri sinun kanssa!

Avaisitko hieman henkilökohtaista valmennusideologiaasi ja -tyyliäsi?

Pyrin saavuttamaan valmennusprosesseissa tilanteen, jossa urheilija osallistuu aktiivisesti valmennuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Mitä paremmin ymmärrämme valmennusprosessissa toisiamme, sitä parempia tuloksia on mahdollista saada aikaan. Liikkeelle on hyvä lähteä esittämällä itselleen miksi-sanalla alkavia kysymyksiä. Ymmärryksen lisääntyminen nostaa jokapäiväisen urheilijaelämän laatua ja johtaa lopulta erinomaisiin tuloksiin. 

Pyrkimys erinomaisuuteen ja pyrkimys itsensä jatkuvaan kehittämiseen ovat tärkeitä arvoja - niin urheilijalle, kuin valmentajallekin. Jokaisen kannattaa pyrkiä tavoittelemaan oman potentiaalinsa maksimia - se on koukuttavaa ja palkitsevaa!

Samanaikaisesti urheilussa on muistettava sen perimmäinen luonne: lähtökohtaisesti harrastamme urheilua, koska nautimme siitä. Samalla kun pyrimme erinomaisuuteen, tulee meidän muistaa nauttia kaikesta siitä, mitä rakastamme salibandyssa! 

Millaisia terveisiä sinulla on kaikille Sählynörteille?

Tsemppiä treeneihin ja muistakaa pysähtyä välillä miettimään mitä tehdään ja miksi! Jos haluat vaihtaa ajatuksia harjoittelusta ja pelaamisesta, niin olethan yhteydessä!