Ostoskori

Riikka Pasanen

Titteli: Valmentajanörtti
Vastuualueet: Psyykkinen valmennus
Syntymäaika ja -paikka: 14.8.1991, Kuusankoski

Koulutus:
Psykologian maisteri (PsM), 2017
Liikuntatieteiden maisteri (LitM), 2017
Valviran laillistama psykologi, 2017

Valmennusura:
Terveystalo (psykologi ja urheilupsykologi), 2019-
Psykologipalvelu Focus (psyykkinen valmentaja), 2018-
Hintsa Performance (valmentaja), 2018-
CrossFit Jyväskylä (CrossFit-valmentaja) 2013-2017
JTA Fitness (CrossFit-valmentaja) 2018-

Urheilu-ura:
Suunnistus 1998-2003
Jalkapallo 2004-2010
CrossFit 2013-

Harrastukset:
CrossFit, ulkoilu, kitaransoitto

 

Lyhyesti Riikasta

Psyykkisestä valmennuksestamme vastaava Riikka on todellinen urheiluun erikoistunut psykologi: hän liittyy Sählynörttien joukkoon tehtyään psyykkisen valmentajan töitä niin yksilöurheilijoiden, joukkueiden kuin valmentajienkin kanssa jo yli 15 eri urheilulajin parissa. Urheilijoiden valmentamiseen Riikalla on tiedollisen pohjan lisäksi myös vahvat kokemukselliset eväät, sillä hänen oma urheilu-uransa on varsin monipuolinen. Lapsuus- ja nuoruusvuosina hänen päälajeinaan olivat suunnistus ja jalkapallo. Kilpaurheilu on edelleenkin osa Riikan elämää, nykyisin crossfitin muodossa.

Riikan valmennuksessa urheilija pääsee parantamaan omaa suorituskykyään monipuolisesti erilaisia mielen taitoja hyödyntäen. Mahdollisten käsiteltävien teemojen kirjo kattaa laajasti urheiluun liittyvät henkisen puolen ilmiöt. Yleisimpien joukkoon kuuluvat muun muassa jännityksen hallinta, keskittymiskyvyn parantaminen, motivaation ylläpitäminen sekä urheilun ja muun elämän tasapainon löytäminen.

Riikka on paitsi oman alansa piinkova ammattilainen, myös historiallinen Sählynörtti: kyseessä on nimittäin Floorball Nerdsin ensimmäinen jäsen, jolle salibandy ei itse asiassa ole aivan se ykköslaji. Mutta kuten vanha sanonta kuuluu – seura tekee kaltaisekseen, ja Sählynörttien tiiviin yhteisön tapauksessa prosessi on huhujen mukaan ennätysnopea. Vielä kun otetaan huomioon vuonna 2017 sekä psykologian että liikuntatieteiden maisteriksi valmistuneen Riikan oppimiskyky, näyttää tulevaisuus myös salibandyn näkökulmasta enemmän kuin valoisalta.

 

Pikahaastattelu

Millä viidellä adjektiivilla kuvailisit persoonaasi? 

Pohdiskeleva, utelias, rehellinen, järjestelmällinen ja innostuva.

Minkä vuoksi jokaisen urheilijan olisi hyvä kiinnittää mahdollisimman tarkkaa huomiota fysiikka- ja lajiharjoittelunsa yksilöllisiin sisältöihin?

Koskaan ei voi tietää, miten paljon henkinen harjoittelu voisi parantaa omaa suorituskykyä tai hyvinvointia, jos asiaa ei ikinä lähde selvittämään. Meissä piilee jokaisessa ihan valtava määrä potentiaalia myös henkisellä puolella ja olisi todella sääli, jos se jäisi käyttämättä.

Avaisitko hieman henkilökohtaista valmennusideologiaasi ja -tyyliäsi?

Psyykkisenä valmentajana toimin urheilijalähtöisesti ja pyrin työskentelytavassani integroimaan eri teorioita ja käytäntöjä urheilijan tarpeen mukaan. Pyrin aina hahmottamaan kokonaisuuden ja omassa mielessäni etusijalle menee aina ihminen, ei urheilija, samoin kuin hyvinvointi on etusijalla suorituskykyyn nähden. Kun ihminen voi hyvin, menestyy hän paljon todennäköisemmin myös urheilijana. 

Millaisia terveisiä sinulla on kaikille Sählynörteille?

Tärkeintä ei koskaan ole voitto tai onnistuminen, vaan tieto siitä, että on tehnyt parhaansa!