Ostoskori

Paluu juurille

Julkaissut Floorball Nerds


Suomen salibandyhistorian 34. virallinen kausi on alkamaisillaan. Vaikka olemme lajina vasta taipaleemme alussa, on sitä ehditty kulkea silti jo ihmisikään verraten melko pitkään. Niin pitkään, että salibandyn harrastajat ansaitsevat jo uusia virikkeitä lajiskeneen. 

Onkin suuri ilomme ja ylpeytemme juhlistaa yhteistä matkaamme julkistamalla Suomen salibandyväelle uusi lajitoimija ja -konsepti nimeltään Floorball Nerds – tai hieman tuttavallisemmin Sählynörtit.

Olemme ensinnäkin ja ennen kaikkea uusi salibandyyn erikoistunut asiantuntijakauppa. Mitä se siis oikeastaan tarkoittaa?

Salibandyyn ja sen harrastamiseen liittyvää asiantuntemusta sekä verkkokauppapalvelun laatua ei ole mielestämme toistaiseksi onnistuttu toteuttamaan sellaisella tasolla, jonka tämä hieno urheilulaji ansaitsee. Kokemuksemme perusteella salibandyn harrastajat ovat lajiin liittyviä varustehankintoja tehdessään liian usein tavalla tai toisella oman onnensa nojassa.

Esimerkiksi monet salibandyvälineitä koskevat asiat eivät suinkaan ole varsinkaan alkuvaiheessa yksinkertaisia tai helposti ymmärrettäviä. Eiväthän ne ole sellaisia usein edes pitkään lajia pelanneiden keskuudessa. Siitä huolimatta niiden moninaiset yksityiskohdat jäävät aivan liian usein lähinnä hämmennystä aiheuttavaksi, tuotetietojen loputtomaksi ja epäselväksi viidakoksi, jossa kahlaaminen aiheuttaa ihmiselle keskimäärin enemmän näppylöitä kuin hyvää fiilistä. Tavoitteenamme on tuoda parhaamme mukaan edellä mainittuihin epäkohtiin parannuksia ja auttaa siten asiakkaitamme tekemään salibandyn harrastamisesta entistä mukavampaa.

Mukavuus, hauskuus ja ilo ovatkin asioita, joita lajimme ei koskaan saisi menettää. Samalla, kun salibandy ottaa yhä jatkuvasti harppauksia eteenpäin, on mielestämme olennaista muistaa aina myös historia ja ne tekijät, jotka ovat alun perin saaneet lajin suosion räjähdysmäiseen kasvuun. Ennen kaikkea on pidettävä visusti huoli siitä, että salibandy pysyy pelaajien pelinä, joka on tasosta riippumatta aina ennen kaikkea hymyn suupielille nostattava urheilumuoto.

Vaikka Floorball Nerdsin toiminnan keskiössä on laadukkaan ja asiantuntevan salibandyn erikoiskauppapalvelun tarjoaminen, emme halua olla lajiväen mielissä ainoastaan kauppa. Vähintään yhtä tärkeänä pidämmekin sitä, että tarjoamme salibandystä välittäville ihmisille heitä kiinnostavaa, ajankohtaista ja puhuttelevaa sisältöä. Lajimme harrastajamääriin suhteutettuna esimerkiksi digitaalisen sisällön ja lajiyhteisön yhteen kokoavien foorumeiden näkökulmista valikoima voisi mielestämme olla jo laajempi.

Siksi haluammekin samalla koota ympärillemme lajiharrastajien yhteisön, johon kuulumisen kannalta ei ole mitään merkitystä, millä tasolla tai missä roolissa salibandyn parissa toimit. Aiomme tehdä edellisen selväksi nostamalla sisällöissämme esiin lajin terävimmän keihäänkärjen lisäksi myös ruohonjuuritason toimintaa enemmän ja laajemmin kuin aikaisemmin.

Nykyisyys ja tulevaisuus ovat tietenkin tärkeitä, mutta moniin muihin lajeihin verraten lyhyen historiamme vuoksi lajikulttuurin edistämisessä myös menneisyyden merkitys korostuu entisestään. Siksi aiomme omalta osaltamme varmistaa, että salibandyn historiaa ja alkuaikoja ei unohdeta. Sen sijaan toivomme, että niistä ollaan jatkossa yhä vahvemmin koko lajiyhteisön voimin ylpeitä. Salibandyn uskomattoman nopea matka puolapuista jättiläismäisten areenojen kirkkaisiin valoihin on niin upea, että myös tuon matkan varrella sattuneita ikimuistoisia hetkiä, tarinoita ja ihmisiä on syytä aika ajoin muistella.

Pekka Mukkala ja salibandy-nimen keksiminen. Alkuaikojen liigapelit ahtaissa saleissa, liukkailla parketeilla ja puuhelmien helinällä höystettynä. Pikatahtia tapahtunut nousu maamme suosituimmaksi sisäpalloilulajiksi. Suomen naisten ensimmäinen maailmanmestaruus vuonna 1999. Janne Tähkän ilmaveivit ja karismaattinen persoona. Suomen ensimmäisen miesten maailmanmestaruuden ratkaissut Tero Tiitun maali Prahassa 2008. Jonna Mäkelän ja Henri Toivoniemen torjunnat. Mika Kohosen ja Katriina Saarisen urat kaikilla uskomattomilla mausteillaan. Peter Kotilaisen nousu hankalan lapsuuden jälkeen yhdeksi maailman kirkkaimmista salibandytähdistä. Kaupin maagiset siskokset.

Siinä hieman maisteluesimerkkejä niistä lukuisista salibandyhistorian tapauksista ja yksityiskohdista, joihin palaamisen arvoisilla ikimuistoisilla hetkillä, tarinoilla ja ihmisillä äsken viittasimme.

Hauskuuden alkulähde piilee joka tapauksessa salibandyn juurissa, ja niiden ääreen Floorball Nerdsin mukana pääset takuuvarmasti palaamaan. Toivotamme kaikki lajista tavalla tai toisella nauttivat ihmiset lämpimästi tervetulleiksi salibandyn hienoutta arvostavaan yhteisöömme.

Niin, ja miksi? Koska haluamme sinun muistavan aina, että salibandy on nautinto.

Täältä voit lukea vielä lisää meistä.

 

 

Jätä kommenttisi:

Viestit tarkastetaan ja hyväksytetään Sählynörteillä ennen julkaisemista.