Ostoskori

Olipa kerran päivä ennen kauden avausta

Julkaissut Floorball Nerds


Sählynörteille kauden avaus on aina yksi vuoden tärkeimpiä ja jännittävimpiä hetkiä. Oli otteluun liittyvä rooli mikä hyvänsä, sisältää syksyn ensimmäinen virallinen peli aina omat elementtinsä ja rutiininsa. Erilaiset tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat pyörivät mielessä ja ajatuksia haluaa usein käydä läpi muidenkin kanssa. Seuraavassa kurkistetaan muutaman Sählynörtin valmistautumiseen ja “kuunnellaan”, mitä he luuriinsa puhuvat päivä ennen peliä. Puheluita lukiessasi voit yrittää tunnistaa puhujan roolin ja löytää ehkä jopa itsesi! 

--------


1) “Juu. Printattu on. Ja se viimeinenkin mainos lisätty. Odottavat nyt tuossa. Paljonko niitä nakkeja muuten tilattiin? Okei. Toivotaan ettei lopu ekalla erätauolla. Sitä mustikkapiirakkaa on hyvin ja mokkapaloja tulee myös perussetti. Ja hei, siihen fanimyyntiin sit tässä vaiheessa vaan pipot ja kaulahuivit, niissä t-paidoissa kestää vielä. Sitä piti muuten vielä sanoa et on myyty kausikortteja enemmän ku koskaan, oot tehny kyllä pirun hyvää duunia! Varsinkin somemainokset ollu täyttä rautaa.” 


2) “Lähetkö huomenna matsiin? Noni, loistavaa. Otetaan pullakahvit etukäteen. No en kyl todellakaan tarjoo mut mennään silti! Ja mennään ajoissa muutenki, haluun hyvät paikat ja alkufiilistelytkin pitää nähä. Tällä kaudella pitäs muuten olla ihan eri meininki ku viimeks. Voidaan oikeesti jopa pärjätä. No joo. Mmm. Tavallaan. Mut mä luotan kyl jengiin nyt enemmän ku koskaan. Mielenkiintoinen kausi eessä.”


3) “Ai vielä jaksat painaa? Onks se niinku one more year joka vuos? Nii! No onhan se noin, pitää nauttia niin kauan ku voi. Itellä huomenna kauden avaus. On kyl siistiä päästä alottaa kerranki vähän paremmassa kunnossa. Testeissä paukku ennätykset. Jep! Kai se golffi kävi aika hyvin peruskuntotreenistä ja päälle tuli vedettyä muutama punneruskin. Näillä eväillä pitäis jaksaa vikalla kympilläkin pysyä hereillä. Tsemiä vislauksiin sulle myös!”


4) “Jees. Valot tsekattu ja toimii. No eihän niissä mitään ihmeellistä, periaatteessa sama setti ku viime vuonna. Ai katsojien sisäänkäynti? Nii. Me jouduttiin sitä vähän veivaamaan ku toi kioskin paikka muuttu. No onhan tossa pointtinsa, mut sit tulis vähän ylimäärästä rundia ja se ois vähän hölmöä. Pääsevät nyt suoremmin. Joo. Mmm. On siinä riittävästi tilaa. Ei hätää. Katotaan se kaukalo vielä huomenna. Uusien järkkäreiden kaa käyn läpi hommat sit vielä kans.”


5) “Pitäiskö meidän sittenki ottaa vähän matalammalta se karvi? Ihan vähän edes. Ai ei? Nii, no siis kun treeneissä mulla oli vähän se tunne, et tullaan ovista ja ikkunoista sisään hyville tonteille. Ainaki pitää terottaa jengille vielä sitä, että välit ei saa kasvaa. Täytyy olla tiiviinä yhessä nipussa ja liikkua fiksusti. Joo. Joo. Kyllä. Just näin. Katkon paikka tulee varmasti sitä kautta sinne minne halutaan. Käännöthän näytti ihan hyviltä ja ollu sitä jo pidempään.”


6) “Huomenna! Huomenna se peli on, eikä vasta sunnuntaina. Oonhan mä sen sulle jo monta kertaa sanonut...nii, no sä muistat nyt väärin. Joo, oon. 16:00. Mmm. No sen pitää olla paikalla 14:30 viimeistään, eli mun täytyy lähteä heittämään kahden maissa. Teetkö sä ruuan? Hyvä, kiitos. Nii en mä tiiä. Kai se yleensä on tykänny siitä sun kanapastasta, kunhan on täysjyvää. Brokkolista se ei tykkää. Ja laita ihan vähän vähemmän valkosipulia tällä kertaa, ettei koko perhe haista hallilla.”


7) “Normisetillä lähetään. Tönikkä täyteen hartsporttia, jauhetta piisaa päälle jos pelaajilla on normaaliakin kovempi jano. Banaaneja, protskupatukoita, viinirypäleitä. Palautusjuomat tietty sit pelin jälkeen. Onks ne uudet juomapullot valmiina? Hyvähyvä. Sitä kinesioteippiä hain kanssa vaikka pikkasen sitä vielä siellä laukussa onkin. Mä meen hallille jo aikasemmin, ilmottele jengille, että lapaa ja grippiä voin vaihdella ennen palista jos joku tarvii.


8) “Lähtö siis 10:00 hallilta. Ruokailu on varattu kello 11:30. Toivotaan et tällä kertaa puhvetissa olis muutakin ku muussia ja karjalanpaistia. Jep. Nyt ollaan ainakin ajoissa sentään, ei pitäs liikaa ähkyä jäädä peliin. Nii, juuri näin. Nälkänen koira juoksee kovempaa. Anyway, ollaan luultavasti jo 15 yli siellä, ehitään siis saada se happihyppely siihen kans. Pelin jälkeen ruoka on järjestetty hallille, jonkun makaronilaatikon kuulemma lämmittävät. Kunhan voitto tulee, niin maistuu varmasti!”


9) “Olihan sillä edelleen aika jumissa ne reidet. Lihashuoltoon pitäis vaan jaksaa enemmän panostaa. Ei oikeen tahdo riittää se mitä tehdään jenginä. Huomenna erityisen huolella lämmöt ulkona ja sen jälkeen voin vielä kevyesti koittaa availla ja heilutella ennen pallolämpöä. Hierontapöytä on kopissa, sinne tulee muutama jo ennen palista. Parit teipit laitetaan myös mut kyl tässä kaikki pelille saadaan.


10) “Emmä tiiä. Hyvin on treenattu keväästä saakka, treenipelitkin sujunu kivasti. Kaiken pitäs olla kunnossa. Silti hullu jännitys päällä. Nii, kyl mä tiiän kans et ihan normaalia se on. Ja hyvähän se kans kuhan ei mee yli. Tätä hetkee varten on vaan latauduttu sen verran pitkään jo et ei enää malttais yhtään ootella. Jep, kohta pääsee irti! Ois kyl niin tärkee saada voitto alle heti ekassa pelissä. Ja vielä ku häkin tekis heti niin helpottas paineita, ei mitää apinoita selkään. Juu onhan kausi pitkä, mut jotenki se ekan pelin merkitys tuntuu aina isolta, vaik ei sitä niin pitäs aatella. Joo, totta kyl toi. Kuhan lähtee nauttimaan sinne kentälle ni hyvin menee!”

 

Nautinnollista kauden alkua toivottavat… 


Sählynörtit, eli tässä tapauksessa: 1) seuran toiminnanjohtaja, 2) kannattaja, 3) tuomari, 4) hallin vahtimestari, 5) valmentaja, 6) junnuikäisen pelaajan vanhempi, 7) huoltaja, 8) joukkueenjohtaja, 9) hieroja/fysioterapeutti ja 10) pelaaja ✌️🤓

 

P.S. Mailan onnistunutta kautta varten löydät täältä.

Jätä kommenttisi:

Viestit tarkastetaan ja hyväksytetään Sählynörteillä ennen julkaisemista.